1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. NOVACAT A9

NOVACAT A9

Разширяване на доказаната линия косачни комбинации Pöttinger

Pöttinger представя много интересни иновации за 2018 г. Сред тях е новата косачна комбинация NOVACAT A9. Тя покрива работна площ с ширина от 8,92 до 9,18 м и е снабдена с няколко технически акцента.

NOVACAT A9 може да се използва като предна/задна комбинация (с предна косачка с работна ширина 3.0 или 3.5 м) и е изключително универсална: работната площ се регулира лесно с помощта на две монтажни позиции. Припокриването в най-тясната позиция, когато се използва предна косачка 3,0 м и задна косачна комбинация, е 52 см; в най-широката позиция, с използване на предна косачка 3,50 м и задна косачна комбинация, е 60 см.

Мощната централна рама, комбинирана с новото задвижване Y DRIVE и хидравлично устройство NONSTOP LIFT, предпазващо от сблъсък, гарантират, че NOVACAT A9 е подготвена за най-тежките условия.

Косачната комбинация се предлага без кондиционер с оформящи откоса дискове, с кондиционери тип ED, или с RCB ролкови кондиционери. Хидравличното намаляване на натиска на косачната греда към земята и хидравличното и окачване, са включени стандартно във всички модели.

Y DRIVE - Ново поколение задвижване

Специалната Y DRIVE трансмисия се отличава с централно задвижване, придаващо движението на два противоположно разположени кардана. Това позволява по-дълги стандартни кардани да предават движение под по-малък ъгъл. Страничното биене и вибрации при задвижване на стандартните кардани са премахнати чрез поставянето на предпазни муфи до трансмисията и оптимизиране на задвижването. Двоен универсален присъединителен вал, разположен вътре във всеки косачен диск, и монтираният барабан, осигуряват връзка без натоварване между идивидуалната косачна трансмисия и самата косачната греда.

Резултатът е плавно работеща система, което позволява по-висока производителност, дори и в трудни условия, както и при повдигане на косачните механизми в края на блока при работен завой. По този начин се удължава сервизният живот на машината.


NONSTOP LIFT – нова хидравлична защита от сблъсък

Системата NONSTOP LIFT е иновативна технология, която предпазва косачната греда при контакт с препятствия. Уникалното за тази система е, че носещите рами на косачката са окачени на карданни съединения и същевременно са предварително хидравлично натоварени на триъгълно опорно рамо. Пусковото налягане се вижда лесно на манометър  и лесно се регулира. При задействане на системата, рамата на косачката се сгъва назад върху триъгълната рамка и едновременно с това се издига нагоре в предната част от карданните съединения – резултатът е триизмерна защита от сблъсък, предпазваща косачната греда дори и при висока скорост на работа.


Доказанa хиляди пъти – косачна греда на NOVACAT

Сърцето на косачната комбинация е косачната греда NOVACAT, която е изпробвана хиляди пъти на полето със своята стандартна система за бърза смяна на ножовете.  Скосената повърхнина на косачните дискове, оптимизираната зона на косене и широкото припокриване на траекторията на остриетата, осигуряват перфектен поток на окосената маса, първокласно качество на отрязване и едновременно с това оптимална защита на пасището.

Компактна по време на транспортиране и пести място, когато е в паркинг позиция в базата на фермера

При транспортиране по пътищата, косачката хидравлично се сгъва нагоре и след това се заключва здраво в транспортно положение. С транспортна височина 4,0 м, транспортна ширина 2,95 м и просвет при транспортиране 31 см с най-тясната работна ширина и 18 см с най-широката, NOVACAT A9 е компактна по време на транспортиране. Тъй като централната рама е в най-ниската си точка в транспортно положение, няма опасност от повреда. Механичното транспортно заключване/отключване е заменено от хидравлично и е стандартно за машината, в реултата на което въжето използвано при механичният принцип отпада. Това гарантира максимално удобство на оператора. Закрепващите стойки са предвидени така, че NOVACAT A9 да може да се съхранява при паркинг позиция в повдигнато положение, за да се спести много място.

Лесно управление чрез използване на контролния терминал

Комбинираната косачка е стандартно оборудвана с терминал SELECT CONTROL (изискващ двойно-действащ хидравличен клапан). Той позволява предварителна селекция на косачните единици, управление на сгъваемите странични предпазители, хидравлично транспортно блокиране, както и настройка на регулиране на натиска на косачката към терена с помощта на спирателни клапани. Контролният терминал също има интегрирана функция за управление на сервизната поддръжката: в зависимост от времето за работа на коляновия вал на косачката, контролният терминал показва кои стъпки за поддръжка трябва да бъдат извършени по машината.

Отличното качество на рязане, надеждността, икономическата ефективност и удълженият срок на експлоатация са ключови характеристики на косачката NOVACAT A9, произведена от Pöttinger - номер 1 в света при косачките с предни дискове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.