1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Премиера на новата серия на Кубота М5002N в Италия

Премиера на новата серия на Кубота М5002N в Италия

Кубота представи пръскачка, която пести 50% от работния разтвор

Премиерата на новата серия трактори на Кубота М5002N се състоя на изложението Ейма в Болоня. Тракторите от серията са подходящи за лозя и овощни градини. Новост е, че гамата вече е разширена с още два модела с мощност 87 и 115 к.с. Компактният размер с тясна колея впечатлява с изключително малък радиус на завой, благодарение на своята Bi-speed система при завиване. Моделите с мощност 96 и 115 к.с. могат да бъдат с окачване на предния мост, което гарантира по-приятно усещане за оператора по време на работа. Кабината гарантира перфектна видимост във всички посоки, контролерите са подредени интуитивно за максимално улеснение на оператора през дългите работни дни.

 

Михаел Провост, мениджър на Кубота за европейския пазар: 

„Моделите от новата серия M5002N са във версия с кабина и без. Разделени са в 5 мощностни диапазона – 73, 87, 96, 106 и 115 к.с., като моделите с мощност 87 и 115 к.с. се предлагат само във вариант с кабина. Тук сме показали най-мощния модел от гамата М5-112N – 115 к.с. Той е с екологичен и модерен 4-цилиндров дизелов двигател - Етап 5. За първи път показваме специализиран трактор Кубота с окачване на предния мост, като сега вече можем да кажем, че комфортът е несравним. Обновената и подобрена кабина е от четвърта категория и осигурява безопасност и приятна работна среда. Дизайнът на предния капак е проектиран така, че да има по-добра видимост от ляво и от дясно. Даваме пълна гаранция от 5 години или 3000 мото часа. Всичко в този трактор е произведено от Кубота – окачването, двигателят, трансмисията, хидравликата.“

 

Очаква се българската премиера на серията M5002N да бъде на изложението БАТА АГРО 2023 в Стара Загора, каза Мирослав Николов, търговски директор на Кубота България.

Кубота постоянно се разраства, придобивайки през последните години различни компании. Една от тях е испанската компания Pulverizadores Fede, която произвежда специализирани пръскачки за лозарство и овощарство.

 

„Вече имаме нови предложения и възможности, благодарение на които фермерите са готови за Зелената сделка“, каза Федерико Перез, управляващ директор. И допълни: „Ние сме специализирани в производството на пръскачки от 55 години. Създадохме технология, която да позволява на фермерите да произвеждат повече с по-малко ресурси, като в същото време се опазва околната среда. Пръскачката е насочена към фермери, които отглеждат трайни насаждения, а вие в България имате доста. Машината използва оптимално количество от работния разтвор според размера на насажденията, като спестява около 50% от ПРЗ. Точно тази пръскачка е за лозя, но ние също произвеждаме модели за различни култури. Тези пръскачки са именно с цел да покрият изискванията на Зелената сделка за намаляване употребата на химикали.

Спечелихме награда за иновация за автономна пръскачка, като тя пръска само където има листна маса и спестява повече от 50% от работния разтвор. Това е нова технология, в Испания и Португалия имаме продадени над 700 такива пръскачки.“

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.