1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Премиера на тракторите от серия JCB Fastrac 8000

Премиера на тракторите от серия JCB Fastrac 8000

JCB Fastrac 8330 – флагманът в новата продуктова гама

JCB отбелязва 25 години от пускането в производство на своите иновативни трактори Fastrac с представянето на два нови мощни модела, които са водещи в гамата. Новите трактори - JCB Fastrac 8290 и 8330, са с двигател с по-голяма мощност и въртящ момент, нова високоскоростна хидростатична управляваща система и нови гуми. Fastrac 8290 и 8330 използват 8,4-литрови 6-цилиндрови двигатели Tier 4 Final. Те доставят с 14% по-голяма мощност и с 10% по-голям въртящ момент с помощта на двоен турбокомпресор, който осигурява бърза реакция, когато се изисква повишена мощност.

Новият модел 8330 издига Fastrac до нови висоти с номинална изходяща мощност от 335 к.с., която нараства до 348 к.с при пълно натоварване, което позволява извършването на тежки операции с лекота. Премиерата на модела се състоя в централата на JCB в Англия, в началото на октомври, с блестящо светлинно шоу.

Тракторът JCB 8330 категорично е най-продуктивният Fastrac с мощност, въртящ момент и сцепление, които могат да бъдат използвани в пълна степен с помощта на V-TRONIC безстепенната трансмисия. JCB ACTIV TRACTION е ключова характеристика, която помага на Fastrac със CVT трансмисия да запазва добро сцепление при изпълнение на дейности с тежки прикачни машини.

Новата кабина Command Plus осигурява значително пространство, комфорт и практичност с удобна седалка за водача, която може да се завърта напълно на 50˚ надясно и 20˚ наляво, за да може да се наблюдава задно монтираната прикачна техника. Като опция има LED пакет, който включва общо 18 светлини и осигурява максимална осветеност, когато се работи в тъмните часове на денонощието.

Серията Fastrac 8000 е оборудвана със спирални пружини и амортисьори на предното окачване, както и с активно окачване на задния мост, за да се поддържа височината при возене, което предоставя комфорт на водачите.

Тракторът е способен да вдига до 70 км/ч максимална скорост, за да позволява свършването на повече работа през деня.

Външни дискови спирачки на четирите колела са друга уникална характеристика, осигуряваща безотказно спиране дори при загуба на налягане и несработване на съвременната антиблокираща система (ABS). Новoто хидростатично управление на волана намалява значително усилията на оператора, особено с опцията Rapid Steer за лесни завои в края на браздата. По пътната мрежа новото управление е прецизно и добре балансирано, което прави шофирането на новия Fastrac 8000 повече от удоволствие. Функцията подготовка за GPS дава възможност за завой "свободни ръце", с цел постигане на максимална ефективност чрез свеждане до минимум на припокривания и висока точност при скорост до 40км/ч - за операции като пръскане и тороразпръскване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.