1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. PÖTTINGER TERRADISC компактна дискова брана

PÖTTINGER TERRADISC компактна дискова брана

Добрите неща просто станаха още по-добри

Компактната дикова брана TERRADISC е конструирана специално за обработка на стърнища и подготовка на семенното легло. Компактната конструкция и агресивната позиция на дисковете спомагат за перфектното миксиране на органичната маса, останала след жътва. Откакто PÖTTINGER за пръв път представи своята дискова брана, до момента са продадени хиляди от тях, превръщайки ги в незаменима част от машинния парк за обработка на стърнища.

Новите функции с един поглед

Късата конструкция е ключова характеристика на компактните дискови брани на PÖTTINGER. Последното нововъведение допълнително подобри това предимство. Новият прикачен триъгълник означава, че задният валяк е преместен малко напред, като по този начин центърът на тежестта се измества по-близо до задната ос на трактора, което води до по-малка необходима сила за повдигане на задния навес. Тази промяна в натоварването на оста също спомага за по-доброто управление на трактора при транспортиране на машината.

Ако не се използва пружинната секция, задният валяк може да бъде позициониран до 27 см напред към дисковата секция. За тази цел препоръчително е използване на валяци от затворен тип (режещ плътен валяк, гумен валяк) или CONOROLL валяк. 


Създадено е ново и особено елегантно решение за сгъване при транспорт на двете крайни секции отляво и отдясно. Хидравличните цилиндри сега са монтирани вътре в основната греда на дисковата батарея. Това спестява място, като същевременно цилиндрите са защитени от мръсотия и повреда.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.