1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. С избора на правилните машини, ние пестим време - времето, което никой не притежава!

С избора на правилните машини, ние пестим време - времето, което никой не притежава!

Николай Ценков се занимава със земеделие от 2003 г. и вече 17 години работи в този сектор, като отглежда основните култури - пшеница, слънчоглед и царевица. Казва, че като всяко начало и в земеделието е много трудно, но с машините и технологиите, с които вече разполагат и работят, всичко е много по-интензивно, ефективно и икономично. Той ни посрещна в края на жътвената кампания, за да ни сподели своето виждане за това кои са факторите, които правят едно стопанство успешно и развиващо се.

 

Какво сподели Николай Ценков докато ни показва хамбарите със зърно в своята база:

За да се развива едно стопанство има много фактори, които влияят върху това. Те са най-различни, но основните са: много постоянство, много работа, много себеотрицание и да вложиш всичко от себе си на 100%, а  тези 100% се подпомагат от технологиите, които се развиват и ти помагат да си по-добър.

Изборът на машините за жътва е от съществено значение за едно стопанство

Николай ни повежда към полето и ни споделя защо е категоричен в избора си на машина за жътвата. За него времето на полето е най-ценно, затова обслужването и подготовката на машините за работа е решаващ фактор:

Много е важен изборът на машините за жътва. Всички знаем, че времето е много ценно и с избора на правилните машини ние ще пестим време. Време, което никой не притежава. Искам да кажа на всички, че с комбайните Case IH, ние пестим време. Самите машини са много прости за обслужване и поддръжка, но същевременно са много гениални. В простотата се крие гениалност! Машината ни предоставя времето, което трябва да отделим за нея, да го прекараме в работа на полето и се радвам, че я имам.

Истинският ключ за успешна жътва - технологията AFS Harvest Command

 

Този комбайн притежава една уникална технология - AFS Harvest Command, която помага на самия оператор да се концентрира върху комбайна отпред, докато тя се грижи за всичко останало, което се случва зад самия оператор. Самата система е много гъвкава към всеки един блок с посеви, защото всяко едно поле е различно само по себе си. Влизайки в даденото поле, тя се самонастройва за полето, което ще обработваме.

Кабината на комбайн Case IH Axial-Flow 9250 e предпоставка за по-висока продуктивност на самия оператор

Разликата между този комбайн и предходните е нещо много видимо и това е самата кабина, която предоставя доста голям комфорт. По-добре шумоизолирана, с по-малко вибрации, по-просторна.

 

Какво още сподели Николай за работата с комбайните Case IH, какви разлики открива той между предходния модел Axial-Flow 9230 и новата машина, с която работи - Axial-Flow 9250, може да прочетете в цялата история на Николай Ценков тук: https://bit.ly/2RBmqZx

За да не пропускате нов епизод от видео поредицата „Истории за успеха – как земеделците работят с Case IH, може да се абонирате за YouTube канала Тайтън Машинъри на https://bit.ly/31syJNC или да следите Facebook страницата на компанията https://www.facebook.com/titanmachinerybg/

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.