1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Сеитба на LG хибриди с трактори Fendt в с. Плодовитово

Сеитба на LG хибриди с трактори Fendt в с. Плодовитово

Златекс и Лимагрейн - успешно сътрудничество от години

На 6 хил. дка земя в землището на с. Плодовитово, на производствените площи на фирма Златекс, в рамките на около 4 дни ще бъде засят слънчогледовият хибрид на Лимагрейн LG 56.61 CL. Сеитбата се извършва с три трактора Fendt от сериите 800 Vario и 700 Vario, с прикачени към тях 12 редови сеялки Prоsem на испанският производител SOLA.

Патентованият изсяващ апарат с едновременното завъртане на изсяващия диск и вакуум камерата допринасят за точното подаване и полагане на семената, а от там и за прецизната сеитба. Липсата на триене между диска и камерата гарантира дълъг живот на диска. Иновативната технология на сеялките SOLA, заедно със световния рекордьор в икономията на гориво Fendt (доказано от DLG) са предпоставка за успешен агробизнес.

LG 56.61 CL е гаранция за получаването на стабилен добив, както в засушливи климатични условия, така и в интензивни условия с голямо количество паднали дъждове. Растенията се развиват бързо напролет, притежават отлична сухоустойчивост, което ги прави подходящи за отглеждане в цялата страна. LG 56.61 CL е уникален хибрид с потенциал за високи добиви и масленост, което се дължи на двойната защита, която всички хибриди от технологичната линия SUNEO притежават: от една страна, генетическа защита срещу синя китка и плевели, а от друга – силната комбинация с предимствата, които предлага технологията Clearfield. 

Специалистите от  Лимагрейн препоръчват при слънчогледа сеитбената норма да бъде такава, че да останат за жътва 6000-6200 растения/дка.

За царевицата LG препоръчителната гъстота на растенията е 6200 растения/дка за жътва при неполивни условия, при поливни условия - 7000-7500 растения/дка за жътва.

Фирма Златекс работи от години със селекцията на Лимагрейн. През миналата година от хибридите LG 56.35 и LG 56.61 CL са получени над 350 кг/дка среден добив. Именно заради това фирма Златекс отново залага на същата селекция.

Автор: Диана Александрова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.