1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Сребърен медал от Агритехника за системата "Поддръжка чрез камера за подготовка на семенното легло" от PÖTTINGER

Сребърен медал от Агритехника за системата "Поддръжка чрез камера за подготовка на семенното легло" от PÖTTINGER

Работейки с тази система се увеличава ефективността на работа и намалява консумацията на гориво

Най-доброто качество на обработка и оптималната подговотвка на семенното легло са от съществено значение за успешното покълване и растеж на семената. В идеалния случай, семенното легло трябва да бъде хомогенно до колкото е възможно и същевременно максимално изгладено. На практика е предизвикателство да се избере правилната интензивност на обработка на почвата, така че да съответства на всяка една култура. Основният проблем е да се избегне образуването на кухини и почвена кора при наносни почви. Освен това, прекалено интензивата обработка на почвата носи риск от ерозия, която улеснява отмиването на фините почвени частици и води до намаляване на плодородността й.

agt2017_medal_innovation_ag_silver_780

Наградената със сребърен медал от най-престижното изложение в света технология от PÖTTINGER – поддръжка чрез камера за подоготовка на семенното легло, се фокусира точно върху този въпрос, за да позволи последователна и равномерна подготовка на семенното легло и семената, независимо от промените в състоянието на почвата. Системата измерва грапавостта на почвената повърхност, използвайки снимки в реално време от стерео камера, монтирана между роторната брана и сеялката. Приложението ISOBUS Клас III регулира силоотводния вал и скоростта на движение на трактора, базирайки се на записаните стойности за грапавост на повърхността. При това, устройството автоматично контролира трактора, за да се адаптира към променящите се почвени условия. Резултатът е оптимално семенно легло с еднородна култивация по цялото протежение на полето. За водача това също означава повече удобство и по-малко умора, защото не е нужно да се обръща постоянно назад и да следи състоянието на семенното легло и ръчно да регулира скоростта на въртене на роторите на роторната брана и скоростта на трактора.

Работейки с тази система, вие увеличавате ефективността на работа и намалявате консумацията на гориво. Система работи и през нощта, тъй като самата тя не разчита на дневната светлина. Съществува и опция за генериране на карта на грапавостта на почвата, която може да даде подобрени решения в последващи работни стъпки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.