1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Сребърен медал за новия MF IDEAL на Massey Ferguson

Сребърен медал за новия MF IDEAL на Massey Ferguson

Комбайнът дебютира на Agritechnika 2017

Световният лидер в производството на агротехника AGCO представи на Agritechnika 2017 комбайнът MF IDEAL - революция в технологиите за прибиране на реколтата. В сърцето на машината е ефективна система за вършеене, която изпъква с качество на зърното и сламата, обработване на зърното, енергийна ефективност и работоспособност в широко разнообразие от условия.

Всичко в машината е ново - нов дизайн, ново инженерство, нови функции, нов стил, дори чисто нова премяна в зашеметяващ графит.

Гамата е представена от роторни машини. MF IDEAL 7 е с един ротор, а MF IDEAL 8 и 9 са с два ротора. Те идват с версии за жътва както по равни, така и по наклонени терени.
MF IDEAL е с най-дългия ротор в отрасъла - 4,84 м. Той осигурява най-голямата вършееща област в бизнеса.

Това гарантира изключителна производителност, получава се много нежно и постоянно преминаване от началото към края на самия ротор, добива се отлична реколта и отлично качество на сламата, сравнимо с това, което се получава при използването на сламотръсни комбайни. Като без значение са условията на жътвата. С по-малка консумация на енергия и гориво. По-малко начупено зърно. Прибирането е еднакво качествено, независимо от условията на жътвата и влажността.

Използвайки камера за качество на зърното и 52 датчици за акустично отчитане на маса, тя автоматично регулира ротора на машината, скоростта на вентилатора и настройките на ситото, за да поддържа оптимална производителност и ефективност на машината във всеки момент и според избора на оператора.

Без допълнителни движещи се части, две профилирани тави за събиране под ротора създават равномерно разпределение на ожънатата маса в люлката на ситата. Това действие може да осигури компенсиране на наклон от до 15%, водещо до по-добра и по-чиста проба независимо от терена. Опростеният дизайн води до малък брой ремъци и вериги, ниско мощностно изискване и много малко техническо обслужване.

Уникално в комбайна MF IDEAL е, че той идва с много тясна версия – само 3,3 метра с 800 мм гуми или 660 мм вериги.
Кабината разполага с най-добрия климатик, има и хладилник, за да охлаждате ободряващи напитки.

Изключително внимание е обърнато на подлакътника, а чрез големия екран осъществявате контрол на целия комбайн.

Хедерът ПауърФлоу с ширини до 12,2 м предлага страхотно събиране на културата посредством транспортни ленти и равномерно подаване „с главата напред“ във верижно-планковия транспортьор. Системата за пестене на време АвтоДок извършва автоматично агрегатиране на хедера към комбайна, както и за задвижването на хедера, хидравличната и електрическата системи направо от кабината.

Притъпкването на почвата от преминаванията в нивата е намалено в резултат от опциите на MF IDEAL за голям зърнобункер и свръхбързо разтоварване с 210 л/сек, които намаляват циклите на разтоварване. Комбайните MF IDEAL са оборудвани със стандартен 12 500-литров зърнобункер.

Машините вече спечелиха първата си международна награда - сребърен медал, присъден от DLG, организатор на изложението Agritechnica.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.