1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Стартира конкурсът Трактор на годината за 2019

Стартира конкурсът Трактор на годината за 2019

Определени са финалистите в три категории

Първата среща на TotY журито на конкурса Трактор на годината се проведе в Италия. На официалното събитие присъстваха и представители на компаниите-производители, които презентираха своите претенденти в състезанието.

В Категория Трактор на годината 2019 финалистите са:

Zetor Forterra

McCormick X7.690 P6 - Drive

Case IH Maxxum 145 Multicontroller

В Категория Най-полезен трактор 2019 участват:

Massey Ferguson 6713

Case IH Farmall 75

Fendt 313 Vario

Steyr 4115 Kompakt HD

Категория Най-добър специализиран трактор 2019 включва моделите:

Landini Rex 4

Antonio Carraro TTR 7600 Infinity

Same Frutteto CVT 115 S

През следващите няколко месеца 24-членното жури, включващо представители на престижни европейски медии, включително и сп. АгроКомпас от България, ще оценява тракторите в реални условия чрез тест драйв. Победителите ще бъдат наградени на церемония по време на предстоящото изложение EIMA в Болоня от 7 до 11 ноември 2018 г.

По време на срещата в Италия журито реши категория Трактор с най-добър дизайн да отпадне. Вместо нея ще бъде развита концепцията TotY Устойчивост, въз основа която ще се раздават награди на производители, които приоритизират следните параметри: повишена безопасност и комфорт за операторите на машините, високи технологии в кабината и ефективност. Ще бъдат номинирани трактори с безстепенни трансмисии, GPS системи за управление и такива, използващи неконвенционални горива. Ще се вземат под внимание още внедрените системи за дистанционен контрол и диагностика на машините, иновативни спирачни системи, система за регулация налягането в гумите, система за свързване на трактора с интернет. Важен критерий ще бъде отдадеността на производителите към опазването на околната среда. Първата такава награда TotY Устойчивост ще бъде връчена на Agritechnica 2019.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.