1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кой беше отличен с престижни награди за принос в областта на растителната защита

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кой беше отличен с престижни награди за принос в областта на растителната защита

И още: Как да се гарантира стабилност и устойчивост в слънчогледопроизводството

С виенски валс, добри пожелания и много награди премина тазгодишният празник на растителнозащитника. На тържество в Пловдив бяха отбелязани 119 години растителнозащитна дейност у нас и 70 години аграрно образование.

Растителната защита е съвместна отговорност на научните среди, агробизнеса и държавната администрация в сектора. И все пак – кой си тръгна с награда от професионалния празник на растителнозащитника – вижте само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Животновъдството беше обявено като приоритет от земеделския министър Десислава Танева. Как обаче оцелява Цветомир Христов от Етрополе, който е загубил над 100 овце от болестта "син език"? За бунта на младия животновъд - в репортажа на Анета Божидарова и оператора Кирил Стоянов.

Как да се гарантира стабилност и устойчивост в слънчогледопроизводството?  Най-сигурният начин да намерим верния отговор е да се запознаем с практиката на отделните стопанства. Предлагаме ви мненията на производители от различни части на страната, които в партньорство с водеща семенарска компания постигат успехи в производството на слънчоглед.
 
Наредба за фитосанитарен контрол ще влезе в сила след съгласуване с министерствата и браншовите организации. Тя касае вносителите и износителите на семена, посадъчен материал и растителни продукти.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 24.01.-31.01.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.