1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Трактор JCB FASTRAC постави рекорд със скорост от 166.7 км./ч.

Трактор JCB FASTRAC постави рекорд със скорост от 166.7 км./ч.

Световно известният британски мотоциклетен състезател Гай Мартин се качи в кабината на JCB Fastrac

Скоростта на тракторите е предимство, но има един трактор при който тя е име и еталон  - това е FASTRAC. Популярната серия английски трактори JCB вече постави нов рекорд за най-бърз трактор.

Световно известният британски мотоциклетен състезател Гай Мартин се качи в кабината на JCB Fastrac, специално модифициран с помощта на дизайнерите от Формула 1 - Уилямс Инженеринг.

Шампионът мотоциклетист постигна удивителните 166,7 км/ч като "изстреля"  JCB Fastrac до висотите на нов рекорд. Предишният рекорд е бил поставен от екипа на BBC Top Gear през март миналата година на 140.3 км/ч. В нормални работни условия JCB Fastrac може да поддържа 70 км./ч.

Гай и JCB отнемат короната на пилотния състезател на Top Gear за "Най-бърз трактор", който бе задвижен от двигател с мощност  500 к.с.

Тракторите от серията Fastrac се предлагат в 2 серии - JCB Fastrac 8000 и JCB Fastrac 4000

JCB Fastrac 8000 има разрешена максимална скорост от 70 км/ч, мощен 8,4 литров, 6-цилиндров двигател, пълно независимо окачване и високоскоростна CVT трансмисия. Новият JCB Fastrac 8000 е един блестящо проектиран трактор с 50:50 разпределение на теглото. Мощната хидравлика и интелигентният Activ Traction управляват въртящия момент на двигателя, за да се запази здравото сцепление на гумите на Fastrac във всякакви, дори и в екстремни условия.

Тракторът е брилянтен с прикачна техника, когато се оборудва подходящо за своята максимална скорост от 70 км/ч. Пълното окачване и стандартните тежкотоварни спирачки с четири големи спирачни диска позволяват на Fastrac 8000 преминаването от задача на задача по-бързо и по-сигурно, отколкото всеки друг трактор в света с неговия размер и мощност.

JCB Fastrac 4000 включва три модела с мощност 160, 190 и 220 к.с., трансмисията е V-Tronic CVT, а управлението гарантира висока маневреност със системата Quadtronic, която посредством 5 избираеми режима на кормилно управление позволява трактора да завива на радиус под 10 м, непостижим за конвенционален трактор със същата мощност и габарити. Малкият радиус на завой прави тракторите от тази серия отлични за използване при пръскане и торене.

Повече техническа информация, цени и лизингови условия  за тракторите JCB Fastrac можете да получите от Оптиком - официален вносител на JCB - селскостопански за България:

тел.: 0889 04 92 26

e-mail: opticom@opticom-bg.com

 

www.opticom-bg.com

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.