1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тракторът Антарктика 2 премина успешно изпитания в Исландия

Тракторът Антарктика 2 премина успешно изпитания в Исландия

Започнаха последните приготовления за експедиция до Южния полюс

Тракторът MF 5610, който се подготвя след 6 седмици да замине за Южния полюс, проведе успешни тестове в Исландия. „Тракторът се справи много добре по време на изпитанията”, каза мениджърът на проекти на Massey Ferguson Оливие Хемберт. Машината трябваше да издържи на температури под 40 градуса по Целзий, височина от 3400 метра и да се бори с дълбок и мек сняг. Такива условия изискват ясен и надежден инженеринг, с какъвто Massey Ferguson разполага. Предишни тестове, проведени в Исландия и Франция, дадоха възможност да се провери неговата издръжливост при сурови условия и много ниски температури.

Позната като експедиция Антарктика 2 – предизвикателство да се кара трактор до Южния полюс, е мечта на Манон Озевоорт, известна като „Момичето трактор”. Тя ще управлява специално разработения трактор MF 5610 по време на 2350-километрова експедиция през дълбоки снегове и ледове. Правейки това, тя и нейният екип от експерти ще повторят делото на сър Едмънд Хилари, който осъществи поход до Южния полюс през 1958 г., като използва три трактора Massey Ferguson.

По време на целия експеримент телематичната система на трактора AgCommandTM ще осигурява 24-часова информация за работата на екипа. Предавания на живо и непрекъсната актуализация на информацията през специални уеб-страници ще запознават света с резултатите от експедицията. Тракторът и екипът ще тръгнат от Ново Басе в Източна Антарктика около 24 ноември и е предвидено да пристигнат на Южния полюс към 15 декември.

Експедицията Антарктика 2 е организирана, за да докаже необходимостта от устойчивост при осигуряването на храни чрез достъпни технологии и иновативни услуги за фермерите, които трябва да задоволяват растящите потребности от храни в света.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.