1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Във Франция стартира първата сесия от престижния ежегоден конкурс "Трактор на годината"

Във Франция стартира първата сесия от престижния ежегоден конкурс "Трактор на годината"

В надпреварата участват 12 бранда

На 6 май във Франция стартира първата сесия от престижния ежегоден конкурс "Трактор на годината". На нея бяха представени машините - кандидати за приза за 2015 г. Брандовете са дело на световноизвестни производители на самоходна техника: Deutz-Fahr, John Deere, Massey Ferguson, CASE, Steyr, Fendt, Antonio Carrar,  New Holland, VALTRA, Challenger, Aebi. Последната дума в оспорваната надпревара по традиция ще има жури от 24 страни, което е гаранция за обективност.

Основните критерии, които определят носителят на отличието „Трактор на годината" са преди всичко работата на двигателя на машината, трансмисията и комфортът на кабината, цялостният дизайн. Също така всеки член на журито има възможността да направи тест на трактора както в работен, така и в транспортен режим, за да се убеди лично в неговите качества. Не на последно място за окончателното решение на журито значение имат и софтуерните технологии, внедрени за контрол на работата на съответния трактор.

За първи път конкурсът "Трактор на годината" е проведен през 1998. От 2011 г. от европейско журито става световно. Тогава за първи път в него се включва и представител на България - Цветан Гърбешков - управител на най-влиятелните в селскостопанския бранш в страната медии - Агро Тв и Агромедия Груп.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.