1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Вече 17 години Мегатрон е сред лидерите в продажбата на земеделска техника у нас

Вече 17 години Мегатрон е сред лидерите в продажбата на земеделска техника у нас

В новоизградения търговско-сервизен център в Добрич компанията е инвестирала 2,5 млн. евро

Мегатрон ЕАД е основана през 1998 г. и оттогава е официален представител на американската компания John Deere в България. През изминалите 17 години Мегатрон успя да спечели доверието на земеделските производители в България и се утвърди като безспорен лидер в продажбата, поддръжката и сервиза на висококачествена земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника.

Компанията разполага със седем търговско-сервизни бази и магазини в София, Плевен, Русе, Пловдив, Стара Загора, Ямбол и Добрич. В Мегатрон работят над 150 високомотивирани служители, като над 70% от тях са ангажирани в направлението „Следпродажбено обслужване”.

Новоизградената база в гр. Добрич е най-големият център в страната за продажба и сервизно обслужване на земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника. В този проект Мегатрон инвестира 2,5 млн. евро за изграждане, обзавеждане, сервизно оборудване и модерна диагностична апаратура. Общата площ на комплекса е 61 700 кв. м, от които:
• 10 000 кв. м експозиционна площ
• 44 000 кв. м демонстрационно поле
• 7 700 кв. м, на които са изградени административна сграда, склад за части и сервизно хале с обща РЗП 3100 кв. м.

Сградата е с модерен интериор на две нива и разполага с просторен шоурум, офиси, конферентна зала, стая за отдих за служителите, фитнес зала, голям склад за части, и сервизно помещение с 12 клетки. Към днешна дата в базата работят 28 човека в отделите: търговско обслужване, следпродажбено обслужване и части.

Мегатрон е официален представител в България на водещи световни производители на земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника – John Deere, Bobcat, Doosan Infracore, Kuhn, Bednar.

Създадена преди 178 години, днес компания John Deere е безспорен лидер в производството и продажбата на земеделска, горска, голф и градинска техника в световен мащаб. За поредна година Deere & Company заема 40-то място в класацията на сп. Fortune за топ 50 на най-предпочитаните компании в света (World’s Most Admired Companies), като в класацията участват над 1400 компании от цял свят. В друго проучване на престижното сп. Forbes (топ 100 на най-ценените марки в света - World’s Most Valuable Brands), John Deere заема 83-то място. Благодарение на богатия си опит в производството на качествена и надеждна земеделска, горска, голф и градинска техника, John Deere е спечелила доверието на многобройните си клиенти в различни страни по света.

За разлика от редица други компании, които са специализирани в производството на отделни видове машини, John Deere предлага изключително разнообразие от техника и интегрирани интелигентни решения за цялостно управление на бизнеса с приложение в земеделието, дърводобива, поддръжката на зелени площи (стадиони, паркове, градини) и голф игрища. John Deere е единствената компания в бранша, която сама проектира и произвежда всеки един компонент за своите машини – двигатели, трансмисии, кабини, интегриран софтуер. За поредна година марката John Deere е с най-голям пазарен дял в България според официалните данни за регистрирани западни трактори - 28%, а за комбайните този процент е 21.

Френската компания Kuhn е водещ световен производител на плугове, дискови и роторни брани, култиватори, сеялки за пролетни и есенни култури, тороразпръскващи машини, косачки и други. Създадена преди повече от 180 години, днес компанията заема челни позиции на пазара за прикачен инвентар с годишен оборот от 1,2 млрд. евро и производството на 68 000 машини годишно. Иновациите и високото качество са водещи за инженерите на Kuhn при разработването на нови продукти. Доказателство за това са 1600-те патента на компанията, която годишно инвестира 38 млн. евро за иновации и производство.

Bednar е млада чешка компания производител на широк асортимент почвообработващи машини, която успя да се утвърди благодарение на високото качество, здравината и дълготрайността на машините. Тя е един от най-големите доставчици на селскостопанско оборудване в Централна Европа. Мегатрон представлява тази марка от 2008 година и предлага на българския пазар различни модели култиватори, продълбочители и компактори с марка Bednar. 

През 2006 г. световноизвестната марка Bobcat също избра Мегатрон за свой официален представител в страната. Bobcat произвежда широка гама универсални машини с приложение както в строителството, така и във фермата - багери, челни товарачи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.