1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Водещи световни компании ще се представят чрез своите иновации на Агритехника 2013

Водещи световни компании ще се представят чрез своите иновации на Агритехника 2013

Събитието ще се проведе в Хановер от 12 до 16 ноември 2013 г.

Повече от 2300 изложители са регистрирани за най-голямото изложение на селскостопанска техника в света - Агритехника 2013, което ще се проведе в Хановер, Германия от 12 до 16 ноември 2013 година.

С 10% се е увеличил броят на заявилите участие спрямо изданието на Агритехника преди две години. Изложбената площ е нараснала с повече от 15% и ще заеме над 23 хектара. Водещи световни компании в бранша ще се представят чрез своите иновации и идеи за по-нататъшното им развитие. Повече от половината изложители са извън Германия.

Истинска атракция за посетителите ще бъде разглобяването и сглобяването на трактор. Този процес ще хвърли светлина върху специфичните функционални блокове, които се обединяват и изграждат съвременните селскостопански машини. Преди всичко обаче, шоуто ще подчертае значението на проектирането и иновациите, използвани за производството на подобни сложни по своята структура компоненти.

Ще се очертае също така възможностите за работа в сектора. Колкото по-сложни стават тракторите и колкото по-важни се оказват компонентите и системите, толкова повече се променя ролята на механиците. От тях се изискват нови умения и специални познания.

Част от шоуто „Машините на „Агритехника“ отблизо“ ще бъде и техническа програма, наречена „Предизвикателствата пред производителите на оригинално оборудване за в бъдеще с актуални теми, в това число програмни презентации, посветени на „стойностно мотивираното пазаруване“ и „стратегиите за пазара на обществени поръчки“.

Като се има предвид нарастващата сложност на селскостопанските машини и технологичния им напредък, не е изненадващо, че в общи линии браншът става все по-запознат с технологиите. Тракторите прекрачват прага на фермата с приложения за смартфони, таблети в компютъризираните кабини и устройства за безжичен пренос на информация. Търговците вече могат да провеждат дистанционно диагностиката на машините от уютния си офис, докато те изпълняват заданията си на полето.

Семинарът Workshop LIVE Arena на „Агритехника 2013“ е мястото, където представителите на сектора на селскостопанското машиностроене, включително студентите, институциите в областта на обучението и специалистите от сферата на ремонтните дейности, могат да видят тази технология и информация и да разберат какво предлагат те за техния бранш.

Workshop LIVE Arena е създаден с цел да бъде трибуна на сектора на агромеханиката, както и за да привлича млади и талантливи хора в отрасъла, като изтъква качествата, необходими за един селскостопански инженер в този бързоразвиващ се индустриален сектор.

Изложението „Агритехника“ е най-големият форум в световен мащаб за съвременни разработки в областта на селскостопанските машини и селскостопанското оборудване. Тазгодишното издание оправдава репутацията му както никога досега. Организаторът на проявата - Немското земеделско дружество, е получило над 393 номинации за Наградите за иновации. Тази цифра надминава броя на кандидатурите от всички предходни издания и може да се възприеме като ясен знак за това, че производителите на селскостопанска техника и оборудване са предприели офанзива да разработват иновативни технологии през следващите години.

Немското земеделско дружество е създало безпристрастна, международна комисия от експерти, която ще изготви кратък списък на иновациите за „Агритехника“ въз основа на строги критерии преди окончателния избор на носителите на златни и сребърни медали. Комисията по връчването на наградите се състои от професионалисти от областта на научните, изследователските и консултантските дейности от следните държави: Австрия, Германия, Нидерландия, Полша, Румъния, Швейцария, Турция и Узбекистан. Победителите ще бъдат оповестени в края на м. септември, а златните медали ще бъдат връчени от председателя на DLG Карл-Албрехт Бартмер по време на традиционната вечер, посветена на Макс Ейт на 11 ноември.

Вижте видео по темата...

Допълнително информация за Агритехника 2013 четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.