1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Weaving сбъдва фермерските мечти

Weaving сбъдва фермерските мечти

VVI представи две директни сеялки на БАТА АГРО 2024

Сеялките Weaving бяха във фокуса на участието на фирма VVI на БАТА АГРО 2024. Weaving може да бъде използвана както за директна, така и за конвенционална сеитба. Работи еднакво добре в сухи и мокри почви, обясни Васил Василев, регионален мениджър Продажби във Ви Ви Ай. Работните ширини на Weaving са от 3 до 8 м. 6-метровата сеялка може да работи с трактори от 220 к.с.

Weaving

Това, което отличава Weaving от останалите сеялки на пазара, е патентованият работен орган под наклон 45 градуса. Ъгловият разрез, които главният диск отваря, разрязва растителните остатъци на повърхността, повдига почвата, осигурява точно позициониране на семето, както и правилно и ефикасно затваряне на прореза, чрез притъпкващото колело. Доброто затваряне на прореза запазва влагата при семето и осигурява правилното покълване и развитие на корените.

Weaving1

Цялата тежест на машината ляга върху работните органи, като им осигурява възможност всеки един от тях да упражнява над 400 килограма натиск.

Бункерът е 5 хил. литра, разделен на две поравно за семена и тор. Сеялката може да бъде оборудвана и с бункер за микрогранули и семена. Към нея могат да бъдат агрегатирани хидравлични маркири и датчици, следящи за запушване на семепроводите.

Weaving2

Друго характерно за сеялката е, че идеално копира терена, което при Weaving се осъществява от хидравлични цилиндри на всяка секция. 6-метровата сеялка е с 36 хидравлични цилиндри и 36 секции. Междуредието на сеялката е 16,6 см.

Представеният модел на Weaving GD8001T като опция е оборудван с датчици срещу запушване на всеки сеитбен орган.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.