1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. World Expo Milano 2015: събитие със световно значение

World Expo Milano 2015: събитие със световно значение

New Holland Agriculture ще се представи с павилион „Устойчива ферма”

Като част от CNH Industrial и заедно с FCA, Fiat Chrysler Automobiles, New Holland Agriculture е официален глобален партньор на изложението World Expo Милано 2015, което ще се проведе в Милано, Италия от 1 май до 31 октомври 2015 г. Ще участват 147 държави, както и международни институции. New Holland Agriculture ще заеме централно място като единствен производител на селскостопанска техника със свой собствен павилион – разположен върху 1638 кв. м площ и представящ устойчивото земеделско стопанство.

World Expo Milano 2015: събитие със световно значение


В продължение на 160 години универсалните изложения се утвърдиха като глобални събития за дискутиране на общи теми и проблеми от решаващо значение за човешкия прогрес. Темата за 2015 г. е: „Изхранването на населението на Земята, енергия за живот“. Каква е идеята? Да се започне диалог между международните „играчи” за това как да се осигури храна за човечеството, която да бъде здравословна, достатъчна и устойчива.

Експо 2015 ще бъде изключително събитие, което ще покаже традиции, творчество и иновации в бизнеса с производството на храни, при което селското стопанство заема централно място. В продължение на 184 дни това грандиозно изложение, разположено върху 1 млн. кв. м, се очаква да бъде посетено от над 20 млн. души.
„Темата на Експо 2015 ни предоставя уникална възможност да споделим нашето виждане за устойчиво земеделие, заяви Карло Ламбро, президент по търговските марки на New Holland Agriculture. – Ние вярваме и сме показали, че чрез използването на устойчиви и ефективни земеделски практики, както е описано подробно в нашата Стратегия Clean Energy Leader®, земеделските производители могат да произвеждат висококачествени храни и да използват ефективна и чиста енергия в стопанствата и местните общности. Нещо повече, това престижно събитие ще ни даде възможност да достигнем до милиони посетители от всички краища на света, да общуваме с тях и да им покажем нагледно защо философията на това земеделие е бъдещето на селското стопанство.“
 
Павилион за устойчива ферма

 
Чрез атрактивната и екологична сграда на павилиона, както и чрез множество интерактивни инструменти, видео инсталации и продуктови демонстрации посетителите ще могат да видят как New Holland представя значението на селскостопанската механизация във веригата на производството и предлагането на храни.

Павилионът „Устойчива ферма” е построен на площ от над 1600 кв. м, където посетители от цял свят ще могат да видят ключовите решения за селскостопанските иновации според New Holland.

Критериите за устойчивост и пестене на енергия са взети под внимание при разработването на самата архитектура на павилиона. Най-напредналите технологии в строителството, включително и сухо строителство са използвани при изграждането на впечатляващата конструкция. Те осигуряват значително намаляване на времето, необходимо за изграждане и демонтаж на обекта. Павилионът е изграден при пълно отсъствие на цимент и друг свързващ материал, което дава възможност след края на изложбата бързо разглобяване и възстановяване на отделните компоненти. Част от енергията, необходима за извършване на операциите в павилиона, ще се произвежда от фотоволтаични клетки, интегрирани в големите прозорци на южната фасада. В края на изложбата павилионът ще бъде разглобен и ще се използва отново за различни цели.
 
Комуникационните проекти на New Holland на изложението: „Семената на живота“
 
Съпътстващата Еxpo Milano 2015 г. глобална кампания на New Holland е насочена към широката аудитория на събитието, както и към потенциални клиенти. Идеята на  New Holland е да изпрати послания до по-широк кръг от специалисти, които работят в неспециализирани институции в публичния и частния сектор за значението на устойчивото земеделие и как то влияе на всички.

В подкрепа на рекламната кампания е създаден специален уебсайт: atwww.expo2015.newholland.com, който е достъпен онлайн. Посетителите ще видят първия епизод "Баланс" на "Семената на живота", уеб поредица от кратки филми, които документират различни подходи към предизвикателствата, с които всеки земеделски производител се сблъсква ежедневно, за да отглежда успешно качествени култури. Ще бъдат показани устремът и експертизата, необходими за посрещане на тези предизвикателства. На сайта, също така, може да се абонирате за бюлетина, който проследява пътя на New Holland по време на Expo 2015 в реално време, за да бъдете в крак със събитията.

 

52363463463_530_01

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.