1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Зелена линия машини Кубота

Зелена линия машини Кубота

Бързина и ефективност в животновъдните ферми

В последните години Кубота завоюва голяма популярност със зелените машини, представяйки разнообразие от продукти, включително балопреси с Vario камера. Балата, която тези преси могат да произведат, варира от 80 до 160 сантиметра в диаметър. Оборудвани с подбирач, те осигуряват изцяло мрежово връзване и позволяват регулиране на плътността в три зони, в зависимост от типа култура. С нея може да се балира люцерна, сено, слама, растителни остатъци след жътвата на царевицата.
Друга важна машина в зелената линия на Кубота е прикачната косачка с централно рамо и работен захват от 320 см. Подходяща за трактори с по-ниска мощност, тя предлага отлична производителност дори на наклонени терени. Оборудвана с кондиционер, тази косачка позволява надробяване на материала за по-бързо съхнене преди балирането. Косачките на Кубота се предлагат в две серии: DMC и DM.
kubota
 
Кубота представи и роторен сенообръщач, който е сгъваем и подходящ за трактори с мощност от 70 к.с. 
Освен това, на изложението беше представена и стационарна машина за фолиране на бали, която се предлага в навесни и прикачни модели. Интересен модел, който може да се управлява дистанционно, беше показан на щанда, като зарежда и товари без нужда от спиране на трактора.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.