1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Фермер Експо Раковски 2019 - фермерски храни и елитни животни за ценители

Фермер Експо Раковски 2019 - фермерски храни и елитни животни за ценители

На 14 септември ще се проведе третото издание на ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2019

Единственото по рода си изложение по животновъдство и фермерски храни, което се реализира на територията на община Раковски в един от най-силните животновъдни райони на България.

Изложението се провежда по инициатива на организацията на производители „Фермерско мляко“, с домакинството на Община Раковски и подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите, Държавен фонд „Земеделие“, Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Националната коневъдна асоциация. Официален гост на събитието е Асим Адемов - член на Европейския парламент от Групата на ЕНП, Комисия по земеделие и развитие на селските райони.

Акцент в тазгодишното изложение e аукционът за елитни говеда - млечно направление от породите Холщайн и Симентал. Каталог на животните може да изтеглите от следния линк: http://2019.farmerexpo.bg/%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%b3/

За участие в аукциона ще е необходимо да се заплати депозит от 100 лева. Депозита се възстановява в случаите, когато не е извършена покупка или е извършена покупка и цената на сделката бъде заплатена. Депозита не се възстановява, в случай, че бъде обявено желание за закупуване на животно и цената не бъде платена. Условията за провеждане на аукциона и началните цени на животните ще бъдат обявени в деня на провеждането му.

За пръв път ще бъде проведена изложба и демонстрация на породисти коне (Тежковози, Рисак, Фризийска порода и др.), както и изложба на Българско овчарско куче.

Специално внимание ще бъде отделено на чистите фермерски храни с участието на над 20 производители от цялата страна, сред които и местните производители от фермерските пазари в Пловдив.

За втора поредна година ще се проведе фестивал на селската кухня „Вкусовете от вчера“ с участието на читалищата от област Пловдив, които ще представят своите кулинарни и фолклорни традиции. Атракция на предстоящото Експо е приготвянето на 500 порции от традиционна за региона гозба в най-големия български тиган „Юнашкия тиган на България” под вещите напътствия на кулинарите от Академия „Кулинарен историк”.

Програмата на Фермер Експо изобилства от атракции и активности за деца и техните родители. Запазено място на Фермер Експо Раковски имат месните занаяти като в рамките на изложението ще бъдат проведени тематични ателиета и работилници.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.