1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Клермон Феран посреща животновъдното изложение през октомври

Клермон Феран посреща животновъдното изложение през октомври

Международно животновъдно изложение ще се проведе от 5 до 8 октомври във френския град Клермон Феран

Очаква се събитието да посрещне повече от 100 000 животновъди от Европа и света с нова палата от 20 000 кв м и дигиталнен достъп до информация за всички участници и събития от програмата му. Събитието има дългогодишна история от 1992 година насам. Идеята, която създателите на форума приветстват, е възможността за срещи между животновъди от цял свят.
Жак Шазале, президент: 

„Животновъдството се развива бързо, а здравето на животните и природата е много важно, затова се говори все повече за устойчиво отглеждане на добитъка."
Миналогодишното издание на изложението беше отменено, тази година обаче ще има стриктни мерки за сигурност. Изложбената площ ще е разделена на повече по-малки пространства.
Фабрис Бертон, генерален директор:

"Все пак е важно и изложители, и посетители да обменят опит. Виждаме как посетителите на изложението стават все повече с годините и очакваме тази година те да са около 100 000. Затова няма как да се поберем в три дни, а ще го направим в 4. Ще се отнесем отговорно към ситуацията заради Ковид-19. Очакваме да има огромен брой изложители от цял свят. В Европа, знаете, започна ваксинирането, затова ние се надяваме до октомври то да обхване повече хора и вирусът да бъде максимално овладян.“

Ще има специално приложение за събитието, което ще предлага актуална информация за изложителите, за програмата, за разположението на отделните шатри. Чрез него посетители и изложители ще могат да се свързват помежду си и да си изпращат съобщения. Освен това ще има и предложения за отворени работни позиции, както и всичко, свързано с изхранване и настаняване през 4-те дни. 
За българските посетители се организира специална среща с техни френски колеги-фермери и експерти по месодайно животновъдство, а също и посещения на ферма Обрак и угоителна станция. Има възможност и за персонализирани посещения според интереса. Условията за настаняване са преференциали, казаха организаторите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.