1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Кръгла маса: Забрана на фермите за ценни кожи – ангажиментите на политиците

Кръгла маса: Забрана на фермите за ценни кожи – ангажиментите на политиците

Събитието ще се излъчва на живо през Facebook страницата Гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България

На 27-ми ноември от 15 до 17 ч. ще се проведе онлайн Кръгла маса с участието на политици, които ще поемат конкретни ангажименти за забрана на фермите за ценни кожи у нас. Организатор на събитието е Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България.

Събитието ще се излъчва на живо през Facebook страницата Гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България: https://www.facebook.com/dobiv.na.cenni.koji

Темата за забраната на фермите за ценни кожи набира все повече подкрепа и популярност сред българското общество. През 2018 г. Национална гражданска инициатива събра над 51 хиляди подписа на български граждани под искане на забрана добива на ценни кожи в България. 64 организации декларираха подкрепа на забраната. Социологическо проучване показва, че 75% от българите не одобряват убиването на животни само заради кожите им.

Проект за изменение и допълнение в Закона за ветеринарномедицинската дейност, включващ забрана на фермите за ценни кожи беше внесен още през септември 2019 г. До този момент законопроектът не е разгледан от Народното събрание.

Има ли политици и партии в България, които се ангажират с постигането на забраната на фермите за ценни кожи? Какви точно ангажименти ще поемат? Как ще го постигнат? Кои са те? Отговорите на тези и други въпроси ще бъдат дадени по време на Кръгла маса с политиците: Забрана на фермите за ценни кожи.

Зрителите ще имат възможност да задават въпроси на участващите политици в коментарите по време на живото включване.

“Вече е безспорно негативното влияние на фермите за ценни кожи, в това число и върху човешкото здраве. Доказано е общественото отхвърляне на този бизнес по морални и етични причини. Така наречените “ценни кожи” не са продукт от съществена необходимост, който може оправдае страданието и жестокостта към животни. Крайно време е изброените факти да се осъзнаят от политиците и те да наложат забрана на този бизнес у нас. Очакваме да чуем техните ангажименти по време на Кръглата маса.”, обяснява Петя Алтимирска, председател на Националната гражданска инициатива и модератор на събитието.

За участие в събитието са поканени политици от всички партии. Право за участие има по един представител на партия. Времето за отговори ще е ограничено.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.