1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. „Мобилен професор“ ще дава препоръки на фермерите

„Мобилен професор“ ще дава препоръки на фермерите

Проектът е одобрен за финансиране по 16.1

Два проекта ще изпълни Националната овцевъдна и козевъдна асоциация по подмярка 16.1 от Програмата за развитие на селските райони. Единият от тях се казва „Всичко за овцете“. Това е интерактивна платформа, която в реално време ще дава голямо количество информация и консултация на всеки, който има въпрос, обясни Симеон Караколев-съпредседател на браншовата организация.

„В различните области имаме сътрудници, които отговарят веднага на всички заинтересовани участници, които влизат в тази платформа. Вторият проект се нарича „Мобилен професор“. Тук предлагаме различен подход относно консултация и посещение в самите ферми. Ще го разкажа образно. В един пътнически бус, осемместен, има осем специалисти в различни области. Във вашата ферма пристигат специалист по икономика, по хранене, по развъждане, специалист по генетика, по сградите и т.н. И тези хора правят абсолютно пълна дисекция на фермата.“

Всичко в стопанството ще бъде обследвано, а подвижният екип след известно време ще излезе с доклад с препоръки към фермера, допълни Караколев. В момента от НОКА правят първи стъпки за реализация на проектите. Те ще бъдат със срок на изпълнение от 3 години.

 

Етикети НОКА, проект, 16.1, ПРСР
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.