1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Москва дава 910 млн. евро за агросектора

Москва дава 910 млн. евро за агросектора

Бюджетът за стимулиращите плащания е в размер на 400 милиона евро, които ще се раздават в определени региони на страната

62 милиарда рубли, или около 920 милиона евро, ще инвестира руското правителство през 2020-та в три програми за подкрепа на селското стопанство. За целта в началото на годината бяха направени промени в системата за аграрни субсидии.

В системата е включена нова схема за помощ при лизинга на аграрна техника, след като до края на миналата година субсидиите се даваха в рамките на програми за регионално развитие, както и под формата на обвързани плащания.

russia

Сега тези категории са заменени от т.н. "компенсаторни" и "стимулиращи" плащания. За първите са предвидени около 520 милиона евро, с които ще се подкрепя производството на животински и растителни продукти, както и премиите за аграрните застраховки. Бюджетът за стимулиращите плащания е в размер на 400 милиона евро, които ще се раздават в определени региони на страната за производството на зърнени и маслодайни култури, зеленчуци, мляко, говеда, плодове и грозде.

russia

По-голямата част от новите субсидии ще бъде насочена към региони с по-слабо социално-икономическо развитие, съобщават от земеделското министерство в Москва. За лизинговата схема ведомството ще задели около 10 милиона евро.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.