1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. НОКА обсъжда новите правила за Съвета по животновъдство

НОКА обсъжда новите правила за Съвета по животновъдство

Очаква се да изпратят становище към министерството на земеделието

До 25 ноември продължава обсъждането на новия Правилник за организацията и дейността на Съвета по животновъдство към земеделското министерство. От Националната овцевъдна и козевъдна асоциация приветстват новите правила, като предстои да ги разгледат в подробности.    

С промени на Закона за животновъдството се създадоха областни консултативни съвети. Така се наложи и прецизиране на условията за членовете в Съвета. В него влизат само национално представени организации от животновъдството, които отговарят на определени изисквания. Те трябва да са вписани като юридически лица за извършване на дейност в обществена полза. Изисква се да са работили активно през последните 2 години и да докажат с документи платен членски внос.  Също - да имат регионални структури в не по-малко от 30% от областите у нас, като членовете им трябва да отглеждат минимум 30% от вида животни.

От Националната овцевъдна и козевъдна асоциация ще анализират правилата и ще изпратят становище към министерството на земеделието.

Още за овцевъдството, проблемите и политиките в бранша очаквайте тази неделя в предаването „Брюксел в превод“. Започва в 20:30 часа по АгроТВ с водещ Валентина Спасова.

Автор: Данаил Андреев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.