1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Предстои изложение на елитни български говеда

Предстои изложение на елитни български говеда

Град Раковски отново събира фермери от цялата страна на традиционното изложение. На 14 септември за трета поредна година в квартал Секирово ще бъдат показани животни, храни и фолклорни изпълнения. Акцентът през 2019-а е аукционът на елитни млечни и месодайни говеда.

За първи път в Раковски подготвените животни ще дефилират в ринг, който в момента се изработва специално за събитието. Фермерите ще наддават за тях. Могат да участват говеда с гарантирано родословие и подобрена генетика: женски телета между 7- 14 месеца и заплодени юници – между 3 и 6-месечна бременност млечно направление от породите: Холщайн , Джерсей, Българско кафяво, Монбелиард и Симентал. Участниците месодайно направление са Абердийн Ангус, Лимузин, Херефорд и Шароле - женски телета межди 7- 12 месеца, заплодени юници между 3-6 месечна бременност и бичета от 10 до 16 месеца. Всички животни трябва да са придружени с родословие и зоотехнически сертификат. Заявления за участие се подават до 5 септември.

За подготовката на животните ще помагат студенти от Аграрния университет в Пловдив и Тракийския в Стара Загора. Събитието се организира от организацията на производителите „Фермерско мляко“.

Фолклорни състави от Раковски и Пловдивска област ще поздравят посетителите с фолклорни изпълнения. А местните читалища ще приготвят традиционни ястия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.