1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Решения за животновъдството от FARM SOLUTION

Решения за животновъдството от FARM SOLUTION

Компанията представи на БАТА АГРО 2023 германските ремаркета на Fliegl

Цялостни решения и най-нови технологии при отглеждането на животни и допълнително оборудване и механизация за ферми представи FARM SOLUTION на БАТА АГРО 2023. Управителят Момчил Тасков заяви, че компанията е стартирала дейност преди две години и половина, като акцент в портфолиото й са ремаркетата на Fliegl.

Гостите на БАТА АГРО имаха възможност да се запознаят с разтоварващото ремарке ASW 271 Gigant, с вместимост до 60 куб. м. Моделът е с допълнителна опция за компресиране на силажа, благодарение на която то може да побере допълнително 60% товар. Необходимата мощност на трактора е от 200 до 280 к.с.

Машината има допълнителна опция за оборудване с шнек за претоварване на зърно, допълнителна приставка с шнекoве за разпръскване на оборски тор и стандартен капак, който се използва за транспорт на зърно, силажи и сенажи. Ремаркето е с избутваща стена, благодарение на която разтоварването става много бързо – в рамките на 2-3 минути. Ремаркето може да бъде закупено с 50% субсидия по НПВУ.

 

Вторият акцент на щанда на FARM SOLUTION е фуражо-раздаващото ремарке на марката BVL. Стандартно се произвежда с 20 мм дъно и с 8 мм дебелина на стените. Шнековете са оборудвани допълнително с неръждавейка по краищата им с цел по-дълъг живот. Допълнително е оборудвано с магнит, който предотвратява попадането на чужди тела в храната на животните. Кантарните точки са разположени в шасито на ремаркето и почти няма отклонение в претеглянето на храната.

Благодарение на асиметричното разположение на шнековете се получава отлично хомогенизиране на фуража, а разтоварването на храната става бързо, без остатък.

Софтуерът V-connect помага за по-лесното управление на ремаркето. Мениджърът въвежда хранителните рецепти, които чрез „облак“ се трансферират към ремаркето, което ги изпълнява. Съответно обратно към мениджъра се подава информация за предоставената дажба на всяко животно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.