1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Симеон Караколев: Овцевъдството е един от най-неглижираните сектори

Симеон Караколев: Овцевъдството е един от най-неглижираните сектори

За гостите на събитието е предвидена богата програма

Под звуците на „101 каба гайди“, народни песни и кукерски танци беше даден официалният старт на Националния събор на овцевъдите в България. Деветото издание на изложението се провежда в района на Петропавловския манастир в района на Лясковец, област Велико Търново.

За пореден път Националния събор събра животновъди от цялата страна. Събитието се организира от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация със съдействието на земеделското ведомство и подкрепата на общините Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица.

„Това събитие за 9-та година не е просто една атракция. Още в самото създаване беше един повик. Повик към широката общественост да обърне внимание на нашия отрасъл. Тази година вече е един вик – вик за спасение. На прага на новия програмен период овцевъдството е един от най-неглижираните сектори. Ние искрено се надяваме, че следващият юбилеен 10-ти събор, вече ще бъдем морално и не само морално, а и колегиално възмездени от всички институции подобаващо. В крайна сметка искам да приветствам всички ви с „Добре дошли“, заяви по време на откриването Симеон Караколев – съпредседател на НОКА

За гостите на събитието е предвидена богата програма. В рамките на три дни се провеждат специализирани за бранша изложения, състезания, фермерски пазар, кулинарни демонстрации, изложение на традиционни занаяти, Национален фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце“ и много други.

Събор на овцевъдите

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.