1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Изложби
  4. Международно изложение за селскостопански и хранителни продукти “Зелена седмица 2020”

Международно изложение за селскостопански и хранителни продукти “Зелена седмица 2020”

85-тoто (94 години) издание на международната изложба Зелена седмица ще се проведе в периода 17-26 януари 2020 г. в град Берлин, Федерална република Германия.

Основано в Берлин през 1926 г., IGW (International Green Week) е уникална международна изложба на хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство и градинарството.


От IGW (International Green Week) дава началото на Глобалния форум за храни и земеделие (GFFA). Тук се срещат над 80 международни министерства и производители на храни - те разкриват очарователния свят на хранително-вкусовата промишленост.

Там, където традицията и бъдещето се срещат

Всички, които са присъствали на изложението от 1926 г., знаят как се поддържат традициите, както и как се създават иновации, за да се осигури приемственост. Възобновяемите ресурси, биологичното земеделие, градинарството и бъдещето на развитието на селските райони продължават да придобиват значение на Международната зелена седмица. 

Хърватия е страната партньор на Международната зелена седмица Берлин (IGW) 2020.

Най-новата държава-членка на ЕС е редовен изложител на най-голямото потребителско изложение за селско стопанство, хранително-вкусова промишленост и градинарство от 1993 г. Участието на Хърватия е важно по отношение на разработването на селскостопанска политика, тъй като трябва да поеме председателството на Съвета на ЕС в първата половина на 2020 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.