Семинар на тема: „Намаляване употребата на пестициди при производството на грозде, плодове и зеленчуци“

На 8 декември 2020 г. (вторник) от 10:00 часа ще се проведе онлайн семинар.

Събитието се организира от Териториалните областни офиси на НССЗ в Пловдив и Пазарджик и с подкрепата на хъб България на мрежа № 9 „Намаляване употребата на пестициди при производството на грозде, плодове и зеленчуци“. Семинарът е отворен за всички желаещи да участват - земеделски стопани, научни работници, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в областта на земеделието.

Целта на семинара е разпространение на знания и информация по отношение на агротехнически практики водещи до възстановяване и поддържане на почвеното плодородие.

Основните теми на информационния семинар са следните:

• Състояние на почвите в европейски мащаб и България – представяне на данни и мнения на специалисти в областта;

• Икономическо значение на почвеното плодородие - представяне на стратегии за управление на процесите в почвата в зависимост от различните  почвено-климатични условия;

• Вредни въздействия върху почвата – практики с пагубен ефект върху почвеното плодородие;

• Агротехнически мероприятия насочени към грижата за почвата – обработки на почвата, приложение на биоторове и биостимулатори, контрол над почвените вредители, посредством използване на биологични средства за растителна защита и алтернативи на пестицидите.

Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Линк за регистрация: https://forms.gle/uDHvGqhP2iAFqcwN6

Линк за достъп: https://zoom.us/j/95518959548

ID за семинара: 955 1895 9548

За допълнителна информация и въпроси се свържете с: Станимир Стефанов - член на екипа на НСЗЗ за изпълнение на проект NEFERTITI и координатор на хъб България на мрежа № 9 по проекта  или г-н Ангел Търпов – главен експерт координатор на ТОО – Пловдив. Електронна поща: sstefanov@naas.government.bg , plovdiv.m@naas.government.bg.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.