1. Начало
  2. Видеа
  3. Биологично земеделие
  4. Свежо и здравословно изкушение от биофермата на Люба и Мирослав

Свежо и здравословно изкушение от биофермата на Люба и Мирослав

Биодинамичното стопанство изпълнява няколко проекта по ПРСР

Биоземеделието е най-естественият начин за производство на чиста и здравословна храна. Вярвам, че добрият живот е съвкупност от много неща, едно от които е качествената храна, казва Люба, която заедно със съпруга си Мирослав отглеждат биозеленчуци близо до Мездра. Ето тяхната кошница, пълна със здраве и ухания от природата. 
 
Био фермата държи на домашно отгледаната храна. Освен традиционните за страната плодове и зеленчуци, тук могат да се намерят и рядко срещаните за българските географски ширини – годжи бери и физалис известно още като инка бери.
И забележете екзотичните плодчета се предлагат не изсушени, а в натурално, свежо състояние. Физалис или инка бери са интересни плодове, но и многополезни за човешкия организъм, богати на витамини, антиоксиданти и микроелементи. И всичко това отгледано без химикали. 
В момента биофермата има сертифицирани 140 дка биологична земя. Според младата стопанка средствата за подпомагане на биологичните производители са твърде недостатъчни, за да покрият разходите за произвежданите от тях продукти. 
За модернизиране фермата са направени инвестиции по ПРСР.
Успехът на фермата се дължи до голяма степен на възможността за късите вериги на доставки, признава Люба.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.