Какво не знаем за тази супер храна
По професия тя е икономист, а той професионално е свързан със строителството и производството на дограма. Но преди около 10 години с захващат с биоземеделие. Насочват се към малко познатия у нас зеленчук кейл.
Анелия и Стефан Георгиеви стартирали бизнеса си с производството на различни зеленчуци. После се насочили към Годжи бери, но с времето редуцирали площите с него заради свития пазар. Във времето експериментирали и минали през етапа тип опитно поле. Днес са се съсредоточили към един много интересен зеленчук - кейлът. Той съдържа фибри, протеини, омега-3 мастни киселини. Зарежда организма с бета-каротин и фолиева киселина. Не на последно място е богат на серни фитохимикали.
Неслучайно кейлът е признат за цар сред листните зеленчуци.