1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Божидар Петков: Успяваме да създадем добър бизнес климат за производителите на малини и ягодоплодни

Божидар Петков: Успяваме да създадем добър бизнес климат за производителите на малини и ягодоплодни

БАМ-Я отбеляза 10-годишен юбилей на Фестивала на малината в Попово

Осмо Национално специализирано изложение на ягодоплодните и Фестивал на малината под патронажа на МЗХ и с организатори община Попово и Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните (БАМ-Я) се проведе на 15 и 16 септември 2023.
 
Досега празникът традиционно се е чествал в Лозница, а тази година за първи път е в Попово, защото в града преди 10 години е създадена БАМ-Я. Неоспорим факт е, че в община Попово има голяма концентрация и инвестиции в производството на ягодоплодни култури. 
 
„За 10 години извървяхме дълъг път на труд, постижения и борба, преминахме през доста изпитания – бяхме 4 или 5 пъти на протести, сблъскваме се с проблеми с поливната вода и язовирите, с горещините, дъмпинговите цени, но пък успяваме да създадем добър бизнес климат и тези, които се адаптираха и диверсифицираха производството си, задържаха положителен баланс“, направи равносметка председателят на БАМ-Я Божидар Петков. По думите му без иновации и технологии, без нови сортове, машини и техника производителите на малини и ягодоплодни няма как да бъдат конкурентоспособни.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.