1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Пшениците на Сембодиа Семена: Добивност с отлично качество на зърното

Пшениците на Сембодиа Семена: Добивност с отлично качество на зърното

10 сорта пшеници в стопанството на земеделците Ботьо и Иван Керин

Сембодиа Семена събра земеделци на открит полски ден в с. Трилистник, на който показа утвърдени и нови сортове пшеница на обработваемите полета на земеделците баща и син - Ботьо и Иван Керин. 
Бяха представени 10 сорта пшеници. Въпреки трудните условия през годината и въпреки късната сеитба те се развиват отлично. 
 
Най-новото попълнение в портфолиото при житни култури е сортът пшеница Рубиско. „Това е сорт мека пшеница, който в годините е показал своето постоянство, покривал е и продължава да покрива нуждите на фермерите в цяла Европа. Високопродуктивен и стабилен през годините“, подчерта Божана Гандева, съуправител на Сембодиа Семена.
 
Гостите на открития ден в Трилистник бяха впечатлени и от новия сорт Джорджоне, който е в групата на премиум пшениците. 
 
Не остана незабелязан и сортът Каронте. Изключително адаптивен, позициониран в ранната група, мека пшеница високодобивна, която Сембодиа Семена предлага за четвърта година у нас - фаворит на много земеделци. Един от тях е Йосиф Делгянски, който е харесал и сорта Катуло. 
 
При твърдите пшеници, освен добре познатият за компанията сорт Зетае, на полето бяха представени 2 нови сорта - Фарах и Назарено.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.