1. Начало
  2. Видеа
  3. Земеделска техника
  4. Димитър Мачуганов си купи сеялка WEAVING за директна сеитба

Димитър Мачуганов си купи сеялка WEAVING за директна сеитба

Презентация на машината се проведе в стопанството му в гр. Летница

Ви Ви Ай, официален вносител на сеялките WEAVING, събра земеделци в стопанството на Димитър Мачуганов. Земеделецът показа резултата от сеитбата на английската сеялка - мощен и добре гарниран посев. 
 
Над 30 фермера от цялата страна гостуваха на семейство Мачуганови и успяха да се запознаят с работата на английската машина. Демонстрацията се проведе под ръководството на Васил Иванов, управител на фирма Ви Ви Ай, официален вносител на марката за България.
 
„Различното на WEAVING, в сравнение с останалите сеялки за директна сеитба, е 45-градусовият ъгъл на засяване, който е патентован. Сеялката има по-малък радиус на изсяване или абсолютно вертикален прорез. Влагата в почвата се съхранява перфектно - изключително важен момент в етапа на засяване до жътва“, обясни през земеделците Васил Иванов, управител на Ви Ви Ай. 
 
„Сеялката работи прекрасно. Най-добрият ни механизатор можеше да избира между два бранда. Той си хареса „англичанката“. Качи се на нея и не я даде на никой, шеговито обясни Димитър Мачуганов. Разказа още, че преди да я купи провел тест на WEAVING паралелно с подобна сеялка на конкурентен бранд. Засял в един и същи ден. Пшеницата, засята с WEAVING, по-бързо поникнала и братила.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.