1. Начало
  2. Видеа
  3. Земеделска техника
  4. Каква японска техника може да закупите със субсидия по НПВУ

Каква японска техника може да закупите със субсидия по НПВУ

Кубота стартира разяснителна кампания в гр. Перник

В Перник беше даден старт на поредица от срещи, организирани от Кубота България, с цел разясняване на възможностите при закупуване на агротехника по Националния план за възстановяване и устойчивост. В частта „Устойчиво селско стопанство“ той предоставя изключителни възможности за земеделците, желаещи да направят преход към новата ера в селското стопанство.
 

„Имахме много запитвания от нашите партньори - земеделците как и какви машини могат да закупят. Това провокира решението ни да поканим консултант по европейски програми, който да даде информация за условията за кандидатстване и да отговори на въпроси, свързани с изискванията“, обясни Семо Семков, продуктов мениджър „Иновативни продукти“ в Кубота България. 

 
Японската марка Кубота разполага с богата гама трактори и прикачен инвентар, подходящи за закупуване със субсидия от НПВУ. 
Консултантът по европейски програми Галя Менова съветва стопаните да направят прецизна оценка какво точно им е необходимо към настоящия момент за стопанството. Препоръчва всеки да наблегне на дигитализацията – закупуване на софтуер и хардуер, които могат да оптимизират процесите в производството и управленските решения. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.