1. Начало
  2. Видеа
  3. Животновъдство
  4. АГРА 2023: Техноинокс Инженеринг с отличие за иновативна мобилна ферма

АГРА 2023: Техноинокс Инженеринг с отличие за иновативна мобилна ферма

Автоматизирана мобилна ферма за кокошки носачки - ново решение в животновъдството

Впечатляващ успех за Техноинокс Инженеринг в Конкурса за иновации в рамките на международното изложение “АГРА 2023“. Мобилната ферма за кокошки носачки получи първа награда за иновативен продукт в раздела „Машини и инсталации за животновъдство”. Уникалната технология е нова за българския пазар и е произведена от немската компания Farmermobil GmbH, чийто ексклузивен представител за България е TINOX.
Мобилните ферми представляват комплексно преместваемо съоръжение за производство на яйца и бройлери, които разполагат с капацитет между 200 и 2000 кокошки носачки на свободна паша при различните модели на оборудване. 
 
Системите обхващат всичко, което е необходимо за комфорта на както на фермера, така и на кокошките. Те са автономни със собствено захранване с фотоволтаична система и собствен резервоар за вода. Операциите са изцяло автоматизирани с последно поколение компютърен контрол. Храненето е изключително лесно, благодарение на вътрешния фуражен силоз с циркулираща линия за захранване, а специална лента извежда торовата маса от помещението бързо, хигиенично и ефективно. 
 
Можете да разчитате на експертите на „Техноинокс Инженеринг“ и „Агробизнес Консултинг“ за професионална подготовка на проект за предстоящите мерки за европейско финансиране по Националния стратегически план и Плана за възстановяване и устойчивост. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.