1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Техника на Кубота ще обслужва горите на Югоизточното държавно предприятие

Техника на Кубота ще обслужва горите на Югоизточното държавно предприятие

Тракторите от серията L са много подходящи за горски и ловни стопанства

Иновативна японска техника за 10 млн. лева ще бъде използвана за създаването на нови гори на територията на Югоизточното държавно предприятие. Инвестицията е направена със средства по Оперативната програма „Околна среда“, а техниката беше показана в местността Ормана край Ямбол.

„Обществената поръчка спечелиха три японски компании, като едната от тях е Кубота с трактори модел L1-452 с мощност 46 к.с., което много ни радва, защото продуктите на японските корпорации покриват изцяло нашите изисквания като лесовъди“, подчерта инж. Димчо Радев, директор на ЮИДП.

„Сигурен съм, че тази техника ще повлияе положително за опазването на горите, което е много важно, особено в контекста на климатичните промени“, заяви Такаюки Шинозава, съветник в посолството на Япония в Република България.

Тракторите от серията L са оборудвани с 4-цилиндров дизелов двигател Кубота, с мощност от 38 до 62 к.с. във вариант с кабина или без. Имат много голям интензитет на работа, а в комбинация с комфорта, който предоставя тази серия, работата се извършва с лекота. Много подходящи са за горски и ловни стопанства, защото притежават висока колея и надлъжна база, а това, че имат крайни предавки, ги прави изключително маневрени, обясни Николай Жеков, продуктов мениджър в Кубота България.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.