1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Международните хранителни изложения събират хранително-вкусовата промишленост от 8 ноември в София

Международните хранителни изложения събират хранително-вкусовата промишленост от 8 ноември в София

Интересът на хиляди посетители от България и чужбина ще привлекат МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК и Wine&Spirits Show

През последното десетителите България се превърна във важна пресечна точка за хранително-вкусовата промишленост на Балканите и Източна Европа. От една страна това се дължи на географското разположение на страната, а от друга – на ключовите за сектора изложения МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК, както и Wine&Spirits Show.

През тази година бизнес форматът ще отвори врати от 8 до 11 ноември. В столичния Интер Експо Център стотици изложители ще разположат щандовете си, привличайки интереса с безбройните брандове, които предлагат. „Комплексната възможност за развитие и създаване на бизнес и бизнес контакти, обменът на идеи и know-how и десетките съпътстващи привличат интереса на посетителите“, коментират организаторите. И уточняват, че на последното издание са се включили 440 изложители, а изложенията са посетени от 14 400 души.

Стратегическото присъствие

Стратегическо. Така компаниите определят присъствието си на петте международни изложения. Форматът обхваща всички сфери на хранително-вкусовата промишленост. „Това дава възможност присъстващите да се погрижат за всеки сегмент от дейността си“, допълват организаторите.

От една страна ИНТЕРФУД & ДРИНК обединява сферите на храните, напитките, машините и технологиите за обработка, складово оборудване и опаковки. МЕСОМАНИЯ, която ще отпразнува своята 30-годишнина, събира посетители, фирми и търговци в сегмента на месото и месните продукти, и машините за преработката и съхранение. От друга страна, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО се фокусира всеки сегмент от млекопреработката. А БУЛПЕК поставя акцент върху всеки един аспект на хлебопроизводството, хлебните и сладкарските изделия.

За първи път Международните хранителни изложения обединяват сили с интригуващия формат Wine&Spirits Show. Това ще бъде трето негово издание. „Wine&Spirits Show отново ще събере търговци на едно и дребно, представители на търговски вериги, дистрибутори, вносители, онлайн търговци, ресторантьори и хотелиери, представяйки им възможността да се запознаят с вина, спиртни напитки и гурме храни от близо и далеч“, споделят организаторите.

Медът е под светлините на прожекторите

BEE RISE. Това е името на новия формат, който през тази година ще посетим. Както можем да се досетим, той ще е посветен на меда. Участниците в BEE RISE ще ни направят съпричастни към производството на богатото разнообразие от мед и пчелни продукти.

Не, това не е всичко!

 

 

Последните години доказаха, че организаторите на Международните хранителни изложения са твърдо решени да развият потенциала на изложенията. „Правим това, за да могат присъстващите освен за бизнеса си, да се погрижат и за сетивата си.“, споделят те. И го постигат. „Сетива без граници“ е ключовият компонент от успешната формула. В рамките на формата ще се проведе „БулевАРТ на вкусовете“. Той ще съчетае кулинарни приключения, градска среда, екзотичните гурме продукти, street food, шоколадови изкушения, коктейли, сладолед, кафе. Продължава и развитието на концепциите „Био зона“ и Green line Zone.

И, не, това далеч не е всичко. Защото за първи път ще сме свидетели на Националната кулинарна купа, реализирана от Българската асоциация на професионалните готвачи. Едновременно с това Международният пица шампионат ще излъчи „Най-добър пицар на България“.

Обединените усилия

„Успехът се корени в обединените усилия“, категорични са организаторите. Защото МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК и ИНТЕРФУД & ДРИНК са резултат от целогодишния труд на организаторите и съорганизаторите Интер Експо Център, Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциацията на месопреработвателите в България, Националната лозаро-винарска камара и Асоциацията на млекопреработвателите в България.

Какво ще ни предложат МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК и ИНТЕРФУД & ДРИНК и Wine&Spirits Show от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център? Предстои да разберем съвсем скоро. А от усъвършенстваната онлайн-платформа www.food-exhibitions.bg можем да получим богата информация за изложителите и иновациите, които ще представят и само с няколко клика да се сдобием с билет за посещение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.