1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Майка и син правят устойчив бизнес с грозде и шафран

В АГРОФОРУМ: Майка и син правят устойчив бизнес с грозде и шафран

И още: Липсата на пазари и плановост при производството и реализацията намаляват дела на българските плодове

Знаете ли, че с неголяма инвестиция можете да подобрите енергийната ефективност на фермата си? А също и да оползотворите всички остатъчни и отпадъчни продукти? Вижте добрия пример.

Майка и син купуват земя край Несебър, за да отглеждат десертни сортове грозде и шафран. Ани Шмид и Мартин Пенчев правят своята малка стъпка към земеделието и почти на инат и без европейски средства, а със собствени капитали, изграждат устойчиво стопанство.

Съществен принос за намаляване количествата на българските плодове имат високата им себестойност и липсата на възможности за преработка. Тази година реколтата от кайсии и праскови се очаква да е добра. В някои райони обаче добивът е под въпрос заради измръзвания, съобщи Павел Спасов от Съюза на Дунавските овощари.

Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – премиера в събота - 20 април от 07:30 ч само по АГРО ТВ.

 

Етикети лозя, шафран, земя
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.