1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ученици, спечелили "Европейски училища за жива планета", се включват в кампания на WWF за българските реки

Ученици, спечелили "Европейски училища за жива планета", се включват в кампания на WWF за българските реки

Екологичният празник подкрепя и продължава развитието на създадената вече мрежа от млади екоактивисти

Един от класовете, спечелили "Европейски училища за жива планета" на WWF Австрия, се включи в кампанията за българските реки и посвети своя River Action Day именно на българското речно богатство, информираха от WWF България.

В инициативата "Европейски училища за жива планета" се включиха общо 33 училищни класа от 11 европейски държави. Участниците създаддоха заедно и международния Ден на реката на Европейските училища за жива планета - River Action Day. Той се проведе днес, 2 октомври, едновременно във всички 11 държави. Този екологичен празник подкрепя и продължава развитието на създадената вече мрежа от млади екоактивисти.

Преди това, в продължение на седем месеца, младежите са работили заедно по различни екологични проекти, като правеха проучвания, дискутираха различни теми с представители на институции и бизнеси и опознаваха природата. Младежите и учителите придобиха нови умения, необходими за прилагането на планираните проекти по време на подготвителен лагер в началото на учебната година в Австрия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.