1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Есенен фестивал на меда ще се проведе в Добрич

Есенен фестивал на меда ще се проведе в Добрич

Изложението ще се състои от 10 до 16 октомври

Есенен фестивал за пчелни продукти ще се проведе в Добрич от 10 до 16 октомври под патронажа на областния управител Желязко Желязков. Официалното откриване е насрочено за 10 часа в понеделник. Изложението ще бъде организирано на площада между х-л „България” и бившия х-л „Москва” в центъра на добруджанския град. Инициаторите от Съюза на българските пчелари са поканили отново производители-пчелари от цялата страна.

Идеята е да се даде възможност за директна среща и обмен на информация, да се популяризират пчелните продукти сред гражданите, да се демонстрира как да се разпознават истинските пчелни изделия. По време на есенния фестивал на меда ще има дегустации и ще се дава информация за качествата на пчелните продукти. По-късно от 14 ч. в залата на община Добрич ще се проведе кръгла маса на тема „Пчеларството като гарант за биологичното разнообразие и екологичното равновесие в природата”.

Срещата е отворена за граждани, специалисти в бранша, организации и журналисти. Екип на AGRO.BG ще проследи Фестивала на меда в Добрич и ще информира читателите за новостите в пчеларския бранш.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.