1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. В АГРОФОРУМ тази седмица: Кои машини ще са хит за 2012 г.

В АГРОФОРУМ тази седмица: Кои машини ще са хит за 2012 г.

И още: Кошери на покрива на столичен хотел!

Каквито и усилия да са положили фермерите през стопанската година, бързото и качественото прибиране на реколтата е от основно значение за крайния резултат. Това го знаят и земеделските труженици, и производителите на агротехника, които са фокусирали усилията си в предлагането на все по-производителни машини. Точно такива видяха фермерите на полева демонстрация край русенския град Мартен, където зърнокомбайни, трактори, прикачен инвентар и пръскачки показаха как с икономии на гориво, бързина и висока производителност земеделието може да бъде рентабилно. И след това веднага се отправяме към Страсбург, където единствено АГРОФОРУМ засне уникална презентация на най-хитовите машини за 2012 г.

И ако много от вас планират да закупят такива свръхпроизводителни машини, то други мечтаят за собствен бизнес, но различен от земеделския. В днешното предаване имаме атрактивно предложение за вас – как да направите собствен хотел, възползвайки се от мярка 312 от ПРСР. Повече за тази възможност и подробности за реализацията на идеята ще научите от 36-годишния Кирил Панев, който благодарение на мярката вече посреща гости в своя хотел. Именно това е и една от целите на европейското подпомагане – развитието на туризма в селските райони и разкриването на нови работни места. Ако все още имате съмнения дали това е по силите ви, гостувайте заедно с нас в малкия, но уютен хотел на Кирил Панев в резервата Славянка!

Тази седмица в АГРОФОРУМ сме отделили време и за проблемите, съпътстващи различните производства. Липсата на европейско и национално подпомагане в гъбопроизводството провокира заетите в бранша да поискат от държавата субсидия на килограм реализирана продукция. От МЗХ обявиха, че това не е възможно, но предлагат алтернативи. Какви са те – ще научите само тази седмица в АГРОФОРУМ.

И в края на предаването – на тема пчеларство, но ще ви заведем на... покрива на столичен хотел, където се намират няколко пчелни кошера. Каква е целта на нетрадиционния проект – ще ни разкажат мениджърът на хотела и Димо Димов, пчеларят, на който са поверени грижите за „софийските“ медоносни насекоми.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.