Етикет: НАС
Новини
Институции
Стопаните получиха над 3,5 млн. лева за зимни пръскания
Подпомагане получиха общо 3 304 стопани, които отглеждат трайни овощни аждения, маслодайна роза, ягоди и малини
Новини
Растениевъдство
Подходящите методи за растителна защита и торене в лозово аждение ще бъдат тема на семинар
НССЗ организира събитието в с. Горни Дъбник
Новини
Институции
НССЗ възстановява провеждането на присъствените информационно-обучителни събития за 2021 г.
Подновява се също провеждането на изнесени приемни в различни елени места на страната
Новини
Околна среда
Денят на Земята с малки природолюбители от гр. Рила
Децата влязоха в ролята на изследователи
Новини
Растениевъдство
Искате ли да станете част от международна кампания за възстановяване на зеления сектор "Озари деня си" ?
Кампанията "Озари деня си" има за цел да илюстрира пред какви предизвикателства са изправени растенията и цветята, но въпреки това продължават да носят положителен заряд и троение
Новини
Растениевъдство
Франция дава 1 млрд. евро на засегнатите от слани стопани
Студовете през първите дни на април засегнаха няколкостотин хиляди хектара селскостопански площи
Новини
Животновъдство
Националният събор на овцевъдите се мести в периода 18-20 юни
Под мотото „Българските храни от български суровини“ край Петропавловския матир ще се проведе най-мащабното у изложение на фермерски продукти от овче и козе мляко и месо
Новини
Растениевъдство
Производителите на плодове с коментар за приема по подмярка 4.1
Димитричка Търпанова, заместник-председател на Добруджански овощарски съюз коментира
Новини
Производство и преработка
В Европа се изхвърля храна, която може да нахрани 200 милиона души
ЕС има ангажимент за намаляване наполовина на разхищението на храни на глава от елението на равнище търговия на дребно и потребители до 2030 г.
Новини
Растениевъдство
Технологични особености при отглеждане на трайни аждения по методите на биологичното производство
Онлайн семинар на НССЗ и Институт по овощарство - гр. Пловдив
Видеа
Животновъдство
Ата Урджанов, председател на Асоциацията на месопреработвателите: В момента цените на българското и европейското свинско са равни
Месопреработвателите работят със 70% вносно месо, а 30% е българското, което се реализира като прясно месо по магазините
Интервюта
Животновъдство
Ата Урджанов, председател на Асоциацията на месопреработвателите: След разфасоване на свинското месо цената скача двойно
На този етап няма да вдигаме цените на крайните продукти, казва браншовикът