1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Президентът Росен Плевнелиев може да наложи вето върху закона за фуражите

Президентът Росен Плевнелиев може да наложи вето върху закона за фуражите

Снимка:

Текст изключва възможността върху етикетите на фуражите да има информация, че в тях се съдържат ГМО

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че може да наложи вето върху закона за фуражите. Това ще стане, ако парламентът не изчисти текста, който изключва възможността върху етикетите на фуражите да има информация, че в тях се съдържат генетично модифицирани организми, информира БНР.

Депутатите обмислят да нанесат поправки чрез промяна в друг закон, обясни Плевнелиев. Той допълни, че в следващите дни ще стане ясно, дали ще наложи вето върху целия закон.

"За мен темата е сериозна и важна. Активирах съответно правния съвет в президентската институция, следях как тези текстове и промени минаха през парламента. Не съм съгласен и не мога да приема, че не трябва да се посочва съдържанието на съответно ГМО и модифицирани храни, когато става въпрос дори  за фуражи. Търсим решение. Разбирам, че от парламента се индикира възможност и желание да се реши този проблем и по други начини чрез промени в друг алтернативен закон. Оставам в контакт с парламента, търся решение, но очевидно ситуацията такава, каквато е в момента, трябва да бъде решена", заяви президентът Плевнелиев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.