1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Конференция „Ново законодателство, нов програмен период – стари проблеми“

Конференция „Ново законодателство, нов програмен период – стари проблеми“

Отново е време за АГРА!
И отново е време за Националната конференция „Биологичното земеделие в България“! Тази година ви очакваме на 10 март (четвъртък)от 09 :30 до 17:00 часа в зала „България“ на Международния панаир в Пловдив.

За първи път имаме нов регламент за биопроиозводство, нов стратегически план и нова политика в подкрепа да био земеделието! За следващите 5 години (от 2023 до 2027) България е предвидила почти 450 млн. евро за подпомагане на биопроизводството.  Затова и темата на конференцията ни е „Ново законодателство, нов програмен период – стари проблеми. Какви перспективи пред сектора?“

Ето и програмата.

За първи път няма участие от чужбина, но се очаква добра дискусия и обединение на целия сектор.

Български фермери, предприемачи и търговци ще представят успешни примери за български марки биопродукти, успешни примери за търговия и промоция на биохрани в България. Специален панел на конференцията е посветен на предложения на бранша за развитие на биоземеделието в България. От представител на Министерството на земеделието ще чуем конкретна информация за Национална стратегия за биоземеделието – мерки за подпомагане на производството, маркетинга, реализацията на биохрани, включването на биохрани в обществените кухни.

От Фондация БИОСЕЛЕНА са убедени, че с подкрепата на Министерството на земеделието и с подходящи мерки и стимули може да се обърне негативната тенденция от последните пет години.

Светът на био-то се събира един път в годината – не пропускайте събитието!

Не се изисква зeлен сертификат за посещение на изложението.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.