1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 300 метра бракониерски мрежи и други незаконни риболовни уреди са иззели инспектори на ИАРА

300 метра бракониерски мрежи и други незаконни риболовни уреди са иззели инспектори на ИАРА

Съставени са общо 7 акта на неизвестни нарушители

300 метра бракониерски мрежи и други незаконни риболовни уреди са иззети при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната. Съставени са и 7 акта на нарушители, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили нощна проверка  на езеро Дуранкулак. Извадени са от водата 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 200 метра. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Уловът от 10 кг. сребриста каракуда е дарен на Социален патронаж гр.Шабла.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверка  на язовир „Студен кладенец“. До местността на с.Лисците са намерени и извадени от водата 2 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 100 метра и 1 бр. съра с дължина 100 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково  са извършили нощна проверка на  язовир „Тракиец“ с патрулната лодка. От водите на язовира са извадени и иззети 100 бр. винтери за улов на раци. Уловените 150 кг. раци са освободени и върнати обратно във водата. Съставен е Констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово  са извършили проверки по реките Росица и Янтра. Съставени са 5 акта на нарушители за извършване на риболов в целогодишно забранен участък от р.Янтра при ВЕЦ Каломен. Инспекторите са извършили съвместно със горска стража на СЦДП проврека по суша на язовир „Христо Смирненски“.  Там са заловени две лица, извършващи риболов в нарушение на целогодишната забрана. На лицата са съставени 2 акта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.