1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 75 кубика дърва за огрев и ловен трофей, без документи са задържали служителите на РДГ - София

75 кубика дърва за огрев и ловен трофей, без документи са задържали служителите на РДГ - София

Нарушенията са установени в териториалния обхват на дирекцията в периода от 18 до 24 февруари 2019 година

Над 75 кубика дърва за огрев, четири моторни превозни средства и един трофей от благороден елен задържаха за седмица служителите на Регионална дирекция по горите – София.

Нарушенията са установени в териториалния обхват на дирекцията в периода от 18 до 24 февруари 2019 г.

При извършените от инспекторите на РДГ София общо 270 проверки, са съставени 27 акта по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча.

Най-големият обем задържана дървесина е на територията на с. Черньово. 39 кубика незаконни дърва са били съхранявани в полуремарке на товарен автомобил. Съставен е акт на нарушителя, а полуремаркето е иззето.

24 кубика широколистни дърва за огрев са задържаните в землището на Ботевград, където проверяващите са установили извършването на сеч без издадено позволително. Уведомена е Районната прокуратура.

Два акта са съставени на лице от гр. Златица, съхраняващо 7 кубика дърва за огрев, които са били немаркирани и непридружени с превозен билет. Дървесината е задържана.

Четири акта са издадени за транспортиране на дървесина, немаркирана и непридружена с превозен билет, в землището на Самоков.

За нарушения по опазване на горските територии, издаване на протокол за освидетелстване на сечище с невярно съдържание, издаване на превозни билети от насаждение, в което не се извършва сеч и др. са съставени 5 акта на служители от Държавно горско стопанство – Сливница.

Административно наказание е получило лице за строителство на масивна постройка в горска територия в близост до яз. Душанци. За установеното нарушение са сезирани Районна прокуратура и компетентните органи.

При проверка, извършена в частен дом в с. Петково, общ. Елин Пелин горските инспектори към РДГ - София са установили съхранение на ловен трофей от благороден елен, без документи доказващи законния му произход. На нарушителя е съставен акт по Закона за лова и опазване на дивеча, с който е задържан трофея.

Вчера, 25 февруари, служителите са съставили акт на регистриран частен лесовъд, който не е осъществил контрол при извършването на сеч в землището на с. Чибаовци, общ. Костинброд. В следствие на това лицензираният лесовъд е допуснал сеч на дървета в съседно насаждение. Актът е съставен за нарушение по Закона за горите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.