1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 875 проверки извършиха за седмица горските към СИДП

875 проверки извършиха за седмица горските към СИДП

Снимка:

Съставени са общо 29 акта за нарушения и 18 констативни протокола по Закона за горите

875 проверки извършиха за седмица горските към към Североизточно държавно предприятие. Инспектирани са 209 обекта за добив на дървесина, 194 превозни средства, 429 ловци, 38 физически лица и др.

Три от тези протоколи са съставени от служители на ДГС „Търговище”, които са задържали 5,5 куб. м незаконно добита дървесина.

На територията на ДЛС „Балчик” горските стражари са конфискували 1,55 куб. м дърва за огрев, каруца и 4 бр. инструменти за дърводобив. На нарушителите са съставени 10 акта.

0,5 куб. м незаконно добити дърва за огрев и моторен трион са задържани при проверки в обхвата на ДГС „Генерал Тошево”. Съставени са два акта и три констативни протокола. Четири акта и два констативни протокола пък е равносметката от изминалата седмица при проверките на горските стражари към ДЛС „Шерба”. Те са конфискували 2 куб. м незаконна дървесина.

За нерегламентираната сеч на 1 куб. м дърва за огрев служителите на ДГС „Нови Пазар” са съставили два акта.

В границите на ДГС „Шумен” са задържани 0,2 куб. м дърва за огрев, за които горските стражари са написали по един акт и констативен протокол.

През изминалата седмица служители на ДГС „Добрич” са съставили два констативни протокола. Толкова отчитат и в ДГС „Омуртаг”, където за нарушенията има и четири акта.

В отговор на сигнал на телефон 112 за автомобил, превозващ дърва за огрев, горските стражари към ДГС „Варна” са предприели незабавна проверка. Не са констатирани нарушения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.