1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Атракцията във варненския аквариум са пирани и морска котка

Атракцията във варненския аквариум са пирани и морска котка

Тази година с отоплението на морските обитатели няма да има проблеми

Сред най-любопитните обитатели във варненския аквариум. Това съобщи ст.н.с II-ра степен Даниела Петрова, директор на Института по рибни ресурси и аквакултури (ИРРА). Тя уточни, че сред новите попълнения в аквариума с три щуки и два огромни толстолоба, съобщава агенция Фокус.

"Досега имахме и други, но тези са много големи като размер", допълни Петрова. Според нея обаче голям интерес предизвикват осемте пирани, за които се полагат големи грижи, тъй като са много капризни като вид. Тя уточни, че тези риби се нуждаят от витамини, определена температура на вода и специална храна, за да могат да оцелеят.

"Треперим им на пираните", каза директорът на Аквариума. Тя обясни още, че тази година с отоплението на морските обитатели няма да има проблеми, тъй като е бил извършен ремонт на цялата сграда, в която се помещава Аквариумът и са поставени климатици и вентилатори.

Този туристически сезон Даниела Петрова бе категорична, че има спад, но засега не може да се каже точно колко процента е той. Тя уточни, че през месеците юли и август е имало много посещения, но те не биха могли да компенсират другите месеци, в които има по-малко посетители.

Повече информация за аквариумът във Варна можете да намерите тук

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.