1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Дискутират опазването на рибните ресурси в Черно море

Дискутират опазването на рибните ресурси в Черно море

ИАРА организира работна среща с представители на ЕК и Агенцията по рибарство на Румъния

Работна среща, посветена на правилата, условията за риболов и опазване на рибните ресурси в Черно море се провежда във Варна.

На срещата ще присъстват представители на ИАРА, на Европейската комисия, Агенцията по рибарство на Румъния, представители на Гранична полиция на двете държави и представители на браншови организации във Варна. Присъстват и много рибари, както и представители на сдружение „Черноморски изгрев”.

По време на срещата ще бъде обсъдена обща рамка на контрола във водите на ЕС. Ще бъде изнесена и презентация по отношение правата и задълженията на контролните институции. Освен това експертите ще коментират и възможностите за борба с нерегламентирания риболов, като ще бъде представено законодателството на ЕС, както и правата и задължения на администрациите на страните членки и рибарите.

По-късно през деня предстои да бъде представена презентация на Граничните полиции в България и Румъния. В края на срещата ще бъде акцентирано върху потенциала на риболовния бранш в двете страни, както и състоянието на ресурсите, които са обект на стопански риболов в Черно море.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.